€270.000 gecrowdfund voor eerste thee van Nederlandse grond

Artikel gepost: woensdag, 30 mei 2018 door Jan Stads

Of het nu groene, witte of zwarte thee is, voor alle soorten worden de blaadjes gebruikt van één en dezelfde plant: de van origine Chinese Camellia Sinensis. Johan Jansen van Tea by Me kweekt zijn eigen theeplanten en gaat nu ook de eerste thee van Nederlandse bodem produceren. Dat Nederland klaar is voor thee van eigen bodem is duidelijk: binnen 2 maanden wist Tea by Me samen met 82 investeerders €270.000 op te halen voor de aankoop van een biologisch theeveld.

Eigen theeplantage

Eigenaar en kweker Johan Jansen kweekt eigen theeplanten, die over de hele wereld worden geëxporteerd. Van diezelfde theeplanten produceert hij groene thee onder het label ‘Tea by Me’. De thee van Nederlandse bodem is biologisch en doordat het lokaal geproduceerd wordt ook duurzamer dan t€270.000 gecrowdfund voor eerste thee van Nederlandse grondhee uit Azië. Kweker Jansen merkt dat de vraag hiernaar groeit en dat de kritische consument steeds vaker bereid is meer te betalen voor een duurzaam product. Met behulp van de crowdfunding kan de kweker nu grond aan kopen voor zijn eigen theeplantage in Zundert, Brabant. Zo kan de verse thee binnenkort ook verkocht worden in horeca en de groothandel.

Sociale missie

Het bedrijf heeft ook een sociale missie: “Zoals we weten dat melk van de koe komt, willen we mensen leren dat alle thee van één en dezelfde theeplant komt en willen we mensen laten zien hoe thee geproduceerd wordt, daarom willen we ook een theeverwerkingsruimte en inspiratiecentrum opzetten” aldus Jansen.

Crowdfunding

Dat Nederland klaar is voor de eerste thee van Nederlandse bodem is duidelijk. Binnen 2 maanden wist Tea by Me via CrowdAboutNow €270.000 op te halen bij veel verschillende investeerders. Met de campagne wil de kweker naast financiering ophalen een grote groep theeliefhebbers aan zich binden om zo de eerste thee van Nederlandse bodem tot een succes te maken. Om ook de theeverwerkingruimte met inspiratiecentrum op te zetten is hoopt Jansen nog eens €250.000 op te halen. Er kan nog 3 (t/m 31 mei) dagen geïnvesteerd worden tegen een rendement of door bijvoorbeeld een vierkante meter theeplantage te adopteren: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/teabyme.

 

Categorie:  Persberichten   |   Gezien:  285

Terug naar de lijst met nieuwsartikelen