Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem

Artikel gepost: woensdag, 9 mei 2018 door Jan Stads

Nederland eerste Europese land met thee van eigen bodem

Kwekersbedrijf uit Zundert maakt zelfgekweekte Nederlandse thee beschikbaar voor consument

Na water is thee de meest gedronken drank ter wereld. De thee die we dagelijks drinken wordt veelal uit Azië gehaald. Als eerste in Europa is het Nederlands kwekersbedrijf Special Plant Zundert gelukt om thee te kweken en te produceren op Nederlandse bodem: Tea by Me. Om een biologisch theeveld en een theeverwerkingruimte op te zetten is het bedrijf een crowdfundingcampagne gestart.

Eerste thee van Nederlandse bodem

Thee is niet langer iets uit Azië of het Midden-Oosten, maar komt nu ook uit het Brabantse Zundert. Kweker Johan Jansen heeft een theeplant ontwikkeld die het koude winterweer in Nederland overleefd. Met een Brabantse theesommelier heeft Tea by Me een eigen theelijn ontwikkeld die zij nu voor de consument beschikbaar maakt.

 

Lagere milieubelasting

Reguliere theeën zijn gemiddeld 6 maanden onderweg voordat ze in Nederland gedronken kunnen worden. Door de lokale productie geeft de thee van Nederlandse bodem een lagere milieubelasting: “doordat we de thee volledig lokaal kunnen kweken en produceren kunnen we een bijdrage leveren aan het verminderen van uitstoot en transport, dat vinden we heel waardevol.”, aldus kweker Johan Jansen.

Sociale missie

Naast de transparantie waar de thee vandaan komt: van plant tot thee en het verwerkingsambacht heeft Tea by Me ook een sociale missie: “zoals we weten dat melk van de koe komt, willen we mensen leren dat alle thee van één en dezelfde theeplant komt, of het nu groene, zwarte of witte thee is.”, aldus Jansen.

Crowdfunding

De eerste theeproducten zijn ontwikkeld, maar om de thee echt een plek te geven in de Nederlandse theemarkt is Tea by Me een crowdfunding gestart. Met het op te halen bedrag van 500.000 euro wordt een biologisch theeveld en theeverwerkeringsruimte met inspiratiecentrum opgezet.

Geïnteresseerde kunnen tot 31 mei meedoen door te investeren tegen een goed rendement of door bijvoorbeeld een vierkante meter theeplantage te adopteren, zie: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/teabyme

Bekijk voor meer informatie ons filmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=H0E90QOocgk of bekijk de crowdfundingpagina: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/teabyme

Over CrowdAboutNow

CrowdAboutNow is sinds 2009 een in Utrecht gevestigd crowdfundingplatform. Het maakt crowdfunding voor ondernemingen (voornamelijk MKB) in heel Nederland mogelijk in de vorm van voorverkoop, leningen en aandelen. Voor meer informatie over Tea by Me en meer beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Johan Jansen via T 076-5972934, E info@specialplantzundert.nl.

 

Categorie:  Persberichten   |   Gezien:  294

Terug naar de lijst met nieuwsartikelen