Burgemeester Dongen sluit pand na vondst harddrugs

Artikel gepost: dinsdag, 10 april 2018 door Jan Stads

Burgemeester Dongen sluit pand na vondst harddrugs

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten het pand aan de Wilhelminastraat 92 in Dongen met ingang van 9 april te sluiten na vondst van harddrugs, grondstoffen voor harddrugs en wapens. De woning wordt voor de duur van 3 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

Op 22 februari 2018 trof de politie in de woning en bijbehorende schuur meer dan 5 kilo mephedrone (een amfetamine-achtige stof) aan. Daarnaast trof politie 220 kilo Apaan (een grondstof voor amfetamine) aan en werden een vuurwapen en drie stroomstootwapens gevonden. Ook was een groot geldbedrag in de woning aanwezig.

Tijdelijke sluiting

Van maandag 9 april  tot dinsdag 10 juli 2018 is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Dongen een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles

De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid.

Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.

Meld Drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente.

 

Categorie:  Persberichten   |   Gezien:  215

Terug naar de lijst met nieuwsartikelen