GEEF KINDEREN EEN GEZONDE START

Artikel gepost: woensdag, 22 januari 2020 door Jan Stads

Hoogerheide, 21 januari 2020

GEEF KINDEREN EEN GEZONDE START

Op 28 januari a.s. organiseren de BWI, GGD West-Brabant en de gemeenteWoensdrecht een bijeenkomst over opgroeien met een gezonde leefstijl. De bijeenkomstis voor ouders, grootouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en overiggeïnteresseerden uit de gemeente die een rol hebben in de opvoeding van kinderenin de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek: “Het is belangrijk dat kinderen alop jonge leeftijd een gezonde leefstijl ontwikkelen. Deze basis blijkt van invloed op degezondheid gedurende de rest van het leven. Daarom deze bijeenkomst, waar menseninformatie, tips en praktische handreikingen krijgen om kinderen gezond op te laten groeien.

Preventie

De bijeenkomst past binnen het preventieve beleid dat de gemeente voorstaat om overgewichten een ongezonde leefstijl bij kinderen te voorkomen. Jeugdgezondheidszorg, kinderopvang,voedingsspecialisten en bewegingsconsulenten geven aan hoe (op)voeding en beweging vaninvloed zijn op een gezonde leefstijl en geven tips hoe opvoeders hier in het dagelijks levenmee aan de slag kunnen.

Aanmelden

De bijeenkomst is op dinsdag 28 januari 2020 van 19.00u tot 21.30u bij het KindcentrumOssendrecht (basisschool de Meulenrakkers, Meulenberg 6, Ossendrecht).

Aanmelden kanvia: eengezondestart@gmail.com.

Categorie:  Persberichten   |   Gezien:  212

Terug naar de lijst met nieuwsartikelen