Foto-expositie Revalidatie centrum Leijpark

Artikel gepost: vrijdag, 11 januari 2019 door Jan Stads

BELGIE, DOEL HET VERLATEN DORP NABIJ DE HAVENS VAN ANTWERPEN EN DE KERNCENTRALE. TIJDENS EEN VAN DE WORKSHOPS NAAR DIT DORP ENKELE FOTOGRAFEN IN ACTIE. Foto Jan Stads / Pix4Profs

Foto-expositie Revalidatie centrum Leijpark 10 januari tot en met 11 april 2019

Fotoclub Pix4Profs bestaat sinds 7 jaar en is een kleine enthousiaste groep amateurfotografen die als gezamenlijke doel hebben elkaar te stimuleren om tot een hogere fototechnische en beeldende kwaliteit te komen.

Zij worden daarin begeleid door artistiek leider Jan Stads, de eigenaar van Fotobureau Pix4Profs waarmee de groep zich nauw verbonden voelt. Hij stimuleert en inspireert ons onze grenzen te verleggen en te ontdekken waar onze kracht ligt, maar ook te ervaren wat onze valkuilen zijn en hoe we van elkaar kunnen leren. We doen dat tijdens onze maandelijkse clubavond, met cursussen en workshops en het organiseren en vormgeven van exposities.

Veel foto’s van de clubleden zijn ook opgenomen in de Pix4Profs fotodatabase en daardoor voor een groter publiek toegankelijk. Sinds enkele jaren documenteren we voor onze leden de pareltjes van het jaar in een prachtig vorm gegeven jaarboek.

De tentoonstelling hier in Revalidatiecentrum Leijpark toont niet gemanipuleerde foto’s, waarmee de fotografen hun stijl en vooral hun manier van kijken naar de realiteit willen laten zien. De fotografen willen hiermee de bezoeker uitnodigen stil te staan bij de kracht van fotografie. Fotografie is er overal, maar wat is er nodig om het niveau van de betere amateur te bereiken en oog te hebben voor vaak uitzonderlijke situaties en details, om deze vervolgens technisch mooi vast te leggen.

De getoonde foto’s nodigen uit tot een gesprek en laten verrassende interpretaties zien van vaak alledaagse taferelen. Geëxposeerd worden foto’s in verschillende categorieën en technieken, waaronder: portretfotografie, landschapsfotografie, straatfotografie en macrofotografie, maar ook kunt u zien hoe een normaal gezinsleven ineens een creatieve impuls geeft.

Voor meer informatie graag een email naar: Fotoclubpix4profs@gmail.com

 

 

Blader door de galerij: FOTOCLUB PIX4PROFS

Categorie:  PIX4PROFS / STADS FOTO en ONTWERP   |   Gezien:  875

Terug naar de lijst met nieuwsartikelen