DEN HAAG, S GRAVENHAGE, HOLI FESTIVAL 2009. Foto Jan Stads / Pix4Profs Holifeest Sinds de vestiging van de eerste Hindoenstanen in Nederland, rond 1940, wordt het Holifeest ook hier gevierd. Het feest is van oorsprong een gebundelde viering van een aantal momenten die meestal de overwinning van de goede op het kwade symboliseren.  In Den Haag, de stad met het grootste aantal Hindoestaanse bewoners, wordt het feest altijd groots gevierd. Wethouder Norder: ‘Het Holifeest is inmiddels niet meer weg te denken uit Den Haag. Het is goed te zien dat steeds meer autochtone Hagenaars en ook andere bevolkingsgroepen het feest mee vieren’. Er wordt volop met gekleurd poeder gestrooid, een veelkleurig festival.

HOLI FESTIVAL DEN HAAG

DEN HAAG, S GRAVENHAGE, HOLI FESTIVAL 2009. Foto Jan Stads / Pix4Profs
Holifeest
Sinds de vestiging van de eerste Hindoenstanen in Nederland, rond 1940, wordt het Holifeest ook hier gevierd. Het feest is van oorsprong een gebundelde viering van een aantal momenten die meestal de overwinning van de goede op het kwade symboliseren.
In Den Haag, de stad met het grootste aantal Hindoestaanse bewoners, wordt het feest altijd groots gevierd. Wethouder Norder: ‘Het Holifeest is inmiddels niet meer weg te denken uit Den Haag. Het is goed te zien dat steeds meer autochtone Hagenaars en ook andere bevolkingsgroepen het feest mee vieren’.
Er wordt volop met gekleurd poeder gestrooid, een veelkleurig festival.