Winterconcert 2012 Koninklijk drieluik in aanloop naar de winter …  Een verrassend concert op zondagmiddag 2 december om 15.00 uur in de vernieuwde Tilburgse concertzaal met maar liefst drie “Koninklijke” muziekverenigingen: Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, het Tilburgs Mannenkoor St.Caecilia en het Souvenir Jeugdkoor, deel van de Liedertafel Souvenir des Montagnards. U kunt genieten van prachtige “blaasmuziek”, van een sprankelend optreden van het jeugdkoor met voor hen geschreven composities en tot slot van bekende vier-stemmige popsongs uit de jaren 60, uitgevoerd door een uit tachtig zangers bestaand mannenkoor! Het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St.Caecilia is met zijn 80 zangers een gerenommeerd mannenkoor, dat zijn sporen in binnen- en buitenland de afgelopen 135 jaar ruimschoots heeft verdiend. Kwaliteit en veelzijdigheid springen duidelijk in het oog. Onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers, groot animator van de mannenkoorzang in Nederland heeft het koor een hoog niveau in de A-categorie weten te bereiken. Het repertoire is zeer gevarieerd: Klassiek, religieus, musical, barbershop en volksmuziek.  Op 2 december voegen we daar de popmuziek aan toe! Onder de noemer “Back to the sixties” brengt het koor een programma met “gouden” popsongs uit de beginjaren van de popmuziek. U kunt, in een vier-stemmige uitvoering, genieten van bekende nummers van o.a. The Beatles, Animals, Tremeloes en Queen. Hierbij kundig en overtuigend begeleid door onze vaste pianist Iskander Zalialdinov. Bijzonder is dat, voorafgaand aan het optreden, de 14 deelnemers aan de introductiecursus “Ontdek je Stem” van Caecilia aan u worden voorgesteld. Voor hen is het de eerste keer, dat zij voor een volle zaal zullen optreden. Samen met het grote koor en het jeugdkoor zingen zij “Michelle” van The Beatles.

WINTERCONCERT 2012

Winterconcert 2012
Koninklijk drieluik in aanloop naar de winter …

Een verrassend concert op zondagmiddag 2 december om 15.00 uur in de vernieuwde Tilburgse concertzaal met maar liefst drie “Koninklijke” muziekverenigingen: Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, het Tilburgs Mannenkoor St.Caecilia en het Souvenir Jeugdkoor, deel van de Liedertafel Souvenir des Montagnards. U kunt genieten van prachtige “blaasmuziek”, van een sprankelend optreden van het jeugdkoor met voor hen geschreven composities en tot slot van bekende vier-stemmige popsongs uit de jaren 60, uitgevoerd door een uit tachtig zangers bestaand mannenkoor!
Het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St.Caecilia is met zijn 80 zangers een gerenommeerd mannenkoor, dat zijn sporen in binnen- en buitenland de afgelopen 135 jaar ruimschoots heeft verdiend. Kwaliteit en veelzijdigheid springen duidelijk in het oog. Onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers, groot animator van de mannenkoorzang in Nederland heeft het koor een hoog niveau in de A-categorie weten te bereiken. Het repertoire is zeer gevarieerd: Klassiek, religieus, musical, barbershop en volksmuziek.
Op 2 december voegen we daar de popmuziek aan toe! Onder de noemer “Back to the sixties”
Dit concert werd gegeven samen met;
Het Souvenir Jeugdkoor bestaat in 2012 vijftien jaar. Het koor is een onderdeel van de Koninklijke Liederentafel Souvenir des Montagnards. De leiding over het koor is sinds 1997 in handen van Peggy Hegeman, dirigent en zangpedagoog. En:;
De Koninklijke Sophia's Vereeniging staat al vele jaren aan de top van de symfonische blaas-
orkesten in Nederland. Voor luisteraars die niet thuis zijn in de wereld van de blaasmuziek is een
concert van deze vereniging vaak een openbaring. De rijke klankkleur en intense muzikaliteit maken
de optredens tot een bijzondere belevenis.