OF BESTEL HET HIER

OF BESTEL HET HIER

Het is een beeldende en pakkende bundel geworden van ruim 300 pagina’s. Vier jaar werkte Caspar van de Ven aan dit boek. Zijn “levenswerk” hebben we een extra glimlach gegeven door illustraties van Doortje Hopstaken en foto’s met een lach van Jan Stads en zijn fotoclub Pix4Profs. Dit heeft geresulteerd in een gedegen werk met een moderne uitstraling. Lees- en kijkplezier voor iedere Brabander!

‘De Brabantse Spot- en scheldnamen’

Eigenlijk had de titel van dit boek anders moeten luiden: Woordenboek van de persoonskarakteriseringen.

Veel van de in dit werk voorkomende woorden geven een treffende karakterisering weer van personen en hun bezigheden, zonder dat het doel is specifiek te spotten en/of te schelden.

We hebben gekozen voor deze titel, zoals we indertijd voor de eerste publicatie van de Hein Mandosstichting gekozen hebben voor ‘De Brabantse spreekwoorden’.

Deze titel dekte ook niet helemaal de lading, omdat er in de collectie Mandos ook uitdrukkingen, gezegden, spreekwoordelijke vergelijkingen, boerenregels, afjachten, zei-spreuken, kaarttermen en soms zelfs, bij uitzondering, losse eenwoordige elementen zijn opgenomen.

Toch kozen we voor De Brabantse spreekwoorden en in de decennia dat het boek op de markt was, heeft er zich niemand aan gestoord.

We hopen dat we met het ‘broertje’

De Brabantse Spot- en scheldnamen dezelfde ervaring zullen hebben.

Caspar van de Ven

Ruim 300 pagina's dik, 24 x 24 cm groot, harde kaft, 28 beeldvullende illustraties van Doortje Hopstaken, ruim 150 foto's van Jan Stads en leden van zijn fotoclub Pix4Profs.

© Pix4Profs / Stads Foto & Ontwerp

Bestand:

BSS VOORBEELD MET FOTO.jpg

Copyright:

Pix4Profs

Plaats:

DRUNEN, WAALRE

Acties:

Stuur een e-card Aankoopopties

Trefwoorden:

Er zijn geen trefwoorden gekoppeld aan deze foto.

Snelle links naar andere foto's in deze galerij