WEEK VAN HET WATER, KIDS GENIETEN VAN HET GRATIS BRABANT WATER FLESJE. Foto Jan Stads / Pix4Profs

BERLIJN REIS

Op Reis met Koninklijk Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia naar Berlijn
van 16 t/m 20 mei 201 bij gelegenheid van het 135 jarig jubileum

Na onze memorabele concertreizen naar Regensburg, Parijs en Barcelona gaat dit keer de reis naar wereldstad Berlijn. Per maand ontvangt Berlijn rond de 840.000 toeristen uit binnen-, en buiten-land in de Duitse hoofdstad. Al deze toeristen laten Berlijn niet onveranderd, vervoersbedrijven, musea en openbare bezienswaardigheden doen hun best om aantrekkelijk te blijven voor toeristen. Vooralsnog lukt dat goed, Berlijn staat in de top 3 van meest bezochte steden in Europa.
In het programma voor deze reis bieden wij voor elk wat wils. Dus een reis zowel voor mensen die voor de eerste keer naar Berlijn gaan als voor globetrotters die er al vaker geweest zijn.
We hebben de gehele dag de beschikking over een bus met chauffeur waarmee we de sightsee-ers een rondleiding langs alle bezienswaardigheden kunnen bieden. Maar ook zij die niet over wandelbenen beschikken kunnen instappen. Een keertje slecht weer! Geen nood, Berlijn heeft alles in petto om er ook dan een leuk verblijf van te maken
Uiteindelijk hebben met ruim 130 personen, leden met partners en relaties van het koor, deze mooie reis kunnen maken. Na een moeizaam beging met files kwamen we aan in een zonnig Berlijn en kregen van de organisatie het mooie Ramada Hotel toegewezen. Vanuit deze mooie centrale plek aan de Alexanderplatz is iedereen, zowel degene die hun eigen gang zijn gaan als de mensen die het volledige programma hebben gevolgd, volledig aan zijn trekken gekomen. Na vier interessante en bovenal zonnige dagen met daarin een mooie concertdag is aan deze concertreis naar Berlijn een einde gekomen. De organisatie door het koor was in goed handen, we zijn allemaal benieuwd waar een volgende concertreis ons zal brengen.