Spoeddebat nazorg Schipholbrand in 2e kamer  Picket verboden, 3 arrestaties  Den Haag, 10 november 2005, Socia Media - Na haar bezoek aan enkele overlevenden van de Schipholbrand, vroeg Marijke Vos, Tweede-Kamerlid GroenLinks, op 9 november een spoeddebat over de nazorg van de overlevenden aan, dat vandaag plaatsvond in de 2e kamer.   Om dit initiatief kracht bij te zetten, besloten enkele mensen onder de noemer 'Stop de Hypocrisie' een picket te houden bij de 2e kamer. Zij hadden 11 witte rozen bij zich, één voor elk slachtoffer van de brand. De rozen zouden aangeboden worden aan Marijke Vos, die het picket buiten even te woord zou staan. Dat lukte Marijke echter niet. Ondertussen arriveerde de politie en vroeg uiteraard op een demonstratie-vergunning. Die had men niet, omdat een vergunning minimaal 4 dagen tevoren aangevraagd moet worden. Het spoeddebat was echter een dag te voren op de agenda gezet ...   Wat volgt is een inmiddels een routine-procedure in Den Haag: politieverordeningen gaan boven het grondrecht van vrijheid van meningsuiting.

20051110 DEMONSTRATIE SPOEDDEBAT

Spoeddebat nazorg Schipholbrand in 2e kamer

Picket verboden, 3 arrestaties

Den Haag, 10 november 2005, Socia Media - Na haar bezoek aan enkele overlevenden van de Schipholbrand, vroeg Marijke Vos, Tweede-Kamerlid GroenLinks, op 9 november een spoeddebat over de nazorg van de overlevenden aan, dat vandaag plaatsvond in de 2e kamer.

Om dit initiatief kracht bij te zetten, besloten enkele mensen onder de noemer 'Stop de Hypocrisie' een picket te houden bij de 2e kamer. Zij hadden 11 witte rozen bij zich, één voor elk slachtoffer van de brand. De rozen zouden aangeboden worden aan Marijke Vos, die het picket buiten even te woord zou staan.
Dat lukte Marijke echter niet. Ondertussen arriveerde de politie en vroeg uiteraard op een demonstratie-vergunning. Die had men niet, omdat een vergunning minimaal 4 dagen tevoren aangevraagd moet worden. Het spoeddebat was echter een dag te voren op de agenda gezet ...

Wat volgt is een inmiddels een routine-procedure in Den Haag: politieverordeningen gaan boven het grondrecht van vrijheid van meningsuiting.